Skip to main content
FVAHele vejen rundtMiljø

Tid til en hilsen fra firma maskot Meryl

Så blev det igen tid til
en lille videohilsen fra Meryl

Nu har Meryl haft ni måneder til at vænne sig til livet i Ø-universet. Og, dem har hun brugt godt, for hun trives og udvikler sig og nyder at udforske øen. Nedenfor kan du se den nyeste video med Meryl og læse om, hvordan det går hende på Badak Besar.

Hilsen fra Meryl

Meryl rejser langt efter både mad og venner

I år er udbuddet af forskellige planter på øerne i Salat Island øgruppen steget mærkbart, og det gør det muligt for orangutangerne frit at fouragere og smage på alt på menuen. Meryl fouragerer aktivt over hele Badak Besar øen, hvor hun lever, og genkender med lethed fødekilder som for eksempel spæde blade og termitter.

Meryls rækkevidde er ret stor for en orangutang på hendes alder – hun kan strejfe fra den ene ende af øen til den anden på relativt kort tid. Voksne vilde hunorangutanger holder sig som regel indenfor et begrænset område og koncentrerer deres aktiviteter indenfor de områder af skoven, hvor der er mest føde. Men Meryl, derimod, udforsker vidt og bredt – og ikke kun efter føde men også efter andre orangutanger, hun kan socialisere med, der i blandt de unge hanner Sura og Valentino. Det er både en positiv og en interessant udvikling!

Meryl er også blevet observeret parre sig med både Valentino og Sura. De fleste vilde hunorangutanger bliver normalt kønsmodne i 11-15 års alderen, men nogen bliver det allerede i 7-9 års alderen.

På trods af Meryls evne til selv at skaffe sig den fornødne føde ses hun ofte tage af den supplerende frugt teknikerne leverer til foderplatformene. Nogle gange kommer hun fra den modsatte ende af øen for at deltage i “frugt-festen”. På foderplatformen skal hun dog konkurrere med andre orangutanger om føden. Teknikerne har noteret, at hun viser sin tydelige utilfredshed, hver gang Winey, Liti, Kejora, Cinta eller Beni kommer hende i forkøbet. Men Meryl er i super form – hendes BCS (Body Condition Score) er på det perfekte 3 – så hun klarer sig og skal bare blive ved med selv at finde og nyde al den føde skoven byder på!

Mary
5/5 - (2 votes)